Vlaams Patiëntenplatform meet ervaringen van patiënten in de GGZ

ingevoerd op 17-03-2015


In het kader van het kwaliteitsindicatorenproject (QIP) in de geestelijke gezondheidszorg ontwikkelt het Vlaams Patiëntenplatform vzw (VPP) een vragenlijst om ervaringen van patiënten in de GGZ te meten.

 

In een eerste fase organiseerde het VPP een denkdag met patiëntenvertegenwoordigers en een denkdag met professionals. Ook werd een uitgebreide literatuurstudie uitgevoerd.  

De volgende fase is om de ontwikkelde longlist (= een lijst met alle mogelijke items over patiënten­ervaringen over de GGZ) te beperken. Daarvoor is uw inbreng nodig, als professional binnen de psychiatrische ziekenhuizen, PAAZ-afdelingen, Centra Geestelijke Gezondheidszorg, Psychiatrische Verzorgingstehuizen, Initiatieven Beschut Wonen, Revalidatiecentra, ...

Praktisch vraagt het VPP om alle items uit de longlist te beoordelen op relevantie (voor de GGZ en voor de situatie in Vlaanderen) en of de items setting-specifiek of generiek zijn De beoordeling zal gebeuren in twee vraagrondes aan de hand van een elektronische vragenlijst vanaf eind maart tot juni. Items waarover discussie bestaat, zullen besproken worden tijdens een consensusvergadering.

 

Heeft u interesse om deel te nemen aan zowel de twee vraagrondes (elektronische bevraging) als aan consensusvergadering, aarzel dan niet om contact op te nemen (telefonisch op 016/ 23 05 26 of per mail sabine.vanhoudt@vlaamspatientenplatform.be).

terugpowered by Curiousgroup